Loading…
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Dodge lansează o versiune decapotabilă a emblematicului muscle-car Challenger

Dodge lansează o versiune decapotabilă a emblematicului muscle-car Challenger

Producătorul american de automobile Dodge va scoate din producție anul viitor emblematicul muscle-car Challenger. Marca deținută de Grupul Stellantis a pregătit o serie de versiuni speciale bazate pe acest model, iar prima dintre acestea constituie o premieră absolută.

Constructorul de peste Ocean nu a produs niciodată o versiune cabrio a lui Challenger. Cu toate acestea, anunță lansarea unei astfel de variante, care să rivalizeze cu mașini similare precum Ford Mustang sau Chevrolet Camaro.

După 14 ani pe piață, Challenger, considerat un concurent al celor două „pony cars”, primește în sfârșit o versiune decapotabilă. Aceasta poate fi comandată direct de la orice reprezentanță din Statele Unite ale Americii.

Transformarea lui Dodge Challenger în cabrio costă de la  25.999 de dolari

Cea de-a treia generație Dodge Challenger și-a făcut debutul în luna februarie 2008. Noul model era un coupe cu două uși, care prezenta elemente de design inspirate de prima generație din 1969.

Americanii anunțau la acel moment că intenționează să lanseze și o versiune decapotabilă. Aceasta a fost, însă, anulată din cauza preocupărilor legate de greutate și a cererii scăzute pentru astfel de modele. Acum, la 14 ani distanță, Challenger primește în sfârșit o variantă cabrio, iar aceasta poate fi deja comandată direct de la dealerii din SUA.

Transformarea poartă semnătura realizată de specialiștilor de la Drop Top Customs. Cei care doresc să comande Challenger Cabrio vor trebui să plătească în plus nu mai puțin de 25.999 de dolari. Pentru un Challenger cabrio cu motor V8 clienții vor plăti aproximativ 38.000 de dolari.

Potrivit reprezentanților Dodge, procedura este una destul de simplă. Cumpărătorii vor trebui să comande Challenger în versiunile R/T, R/T Scat Pack sau SRT Hellcat. Odată plasată comanda, mașina va fi expediată de la uzina de asamblare Dodge din Brampton (Michigan) direct la atelierul Drop Top Customs din Florida.

Legendarul muscle-car american își va păstra, desigur, garanția originală pentru toate piesele nemodificate. Componentele aferente soft-top-ului sunt garantate trei ani sau 36.000 mile (cca. 58.000 de kilometri).

Compania spune că termenele de producție și de livrare sunt relativ scurte. Comenzile pentru Challenger cabrio au fost deschise la 16 august.

Sursa: Motor1

Read More

leave your comment


Your email address will not be published.