Loading…
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Este oficial: Ferrari Purosangue, primul SUV din istoria mărcii, va utiliza un motor V12

Este oficial: Ferrari Purosangue, primul SUV din istoria mărcii, va utiliza un motor V12

În momentul lansării din cursul acestui an, Ferrari Purosangue, primul SUV din istoria mărcii de la Maranello, va folosi un motor V12. Anunțul oficial a fost făcut de șeful producătorului italian de automobile de lux.

Noul Ferrari Purosangue va debuta spre finalul lui 2022

Asemenea multor producători de automobile sport, în 2018, Ferrari anunța că va pătrunde pe piața SUV-urilor. Numele primului astfel de model din istoria mărcii italiene este Purosangue (n.n. – pur sânge).

În ultimele luni, prototipuri ale SUV-ului de la Maranello au fost surprinse în teste, însă de fiecare dată erau camuflate pentru a le feri de privirile indiscrete. Recent, pe internet au „transpirat” două fotografii cu Purosangue chiar de pe linia de asamblare.

Italienii au dezvăluit de-a lungul timpului o serie de imagini-teaser cu viitorul lor SUV. De ceva vreme se zvonea că acesta ar urma să utilizeze un motor V12. Producătorul nu a confirmat această informație, însă, doar până acum.

Într-un interviu pentru Reuters, CEO-ul Benedetto Vigna a confirmat că mașina va primi sub capotă un propulsor V12. „Am testat câteva opțiuni, însă era clar că motorul V12 este singura opțiune pentru performanța și experiența condusului pe care le oferă”, a declarat Vigna.

În același timp, Ferrari a mai anunțat pe pagina oficială de Twitter că pregătește un alt model complet nou. Și acesta va beneficia de același motor V12, însă alte detalii sunt deocamdată ținute secret.

Ferrari a confirmat deja că noul Purosangue va intra în producție spre sfârșitul acestui an. Primele exemplare vor fi livrate în 2023.

The V12 engine has always been part of our DNA. It is a celebration of our heritage, and a symbol of our relentless quest for new heights. Discover more details about this game-changing new model, which will be launched later this year.#FerrariMagazine #Ferrari

— Ferrari (@Ferrari) May 4, 2022

Sursa: Reuters

Read More

leave your comment


Your email address will not be published.