Loading…
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Ford va reduce drastic producția modelului compact Focus. Cum s-a ajuns în această situație?

Ford va reduce drastic producția modelului compact Focus. Cum s-a ajuns în această situație?

Ford Focus a fost în ultimii ani unul dintre cele mai bine vândute automobile în Europa ale producătorului american, inclusiv în România. Conform celor mai recente informații care circulă în industrie, uzina „ovalului albastru” din Saarlouis (Germania) va reduce drastic producția popularului model.

Timpul de așteptare pentru un Focus este și de 12 luni!

Spre deosebire de anii anteriori, 2022 nu mai este la fel de bun pentru Ford Focus. Conform unei analize realizate de platforma Data Force, cererea în Europa pentru modelul de clasă compactă a scăzut cu 28,3% față de anul trecut. În primele cinci luni ale anului au fost comercializate 27.151 de exemplare ale compactei americane.

În plus, au apărut probleme în lanțul de aprovizionare cu componente pe fondul războiului din Ucraina. De aceea, Ford a luat o decizie drastică. Potrivit Motor1, care citează revista germană Automobilwoche, uzina din Saarlouis va reduce producția lui Focus începând cu data de 29 august. Aici lucrează acum 6.190 de muncitori.

În plus, cei de la Ford nu au anunțat nici o investiție în această fabrică. Constructorul de peste Ocean se va concentra mai mult pe procesul de electrificare al portofoliului. Astfel, sunt anunțate investiții de circa 2 miliarde de euro în uzinele de la Koln și de la Craiova. Fabrica olteană se va pregăti pentru portofoliul de modele electrice pentru 2030.

În acest moment, cea mai mare problemă o reprezintă timpul de așteptare pentru un Focus nou. Spre exemplu, sistemul de infotainment SYNC 4 folosește componente produse în Ucraina. Din cauza războiului, procesul de aprovizionare a fost serios afectat, iar din această cauză, în anumite cazuri, timpul de așteptare pentru un Ford Focus este și de 12 luni.

Sursa: Motor1

Read More

leave your comment


Your email address will not be published.