Loading…
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Hyundai, Kia și Genesis vor produce mai multe modele în Europa dedicate acestei piețe

Hyundai, Kia și Genesis vor produce mai multe modele în Europa dedicate acestei piețe

Europa nu a fost niciodată o prioritate pentru mari producători de automobile precum Hyundai, Kia și Genesis. Mai importante pentru mărcile sud-coreene au fost piețele din Asia și din America de Nord, deși activitățile acestora sunt în continuă dezvoltate pe Bătrânul Continent.

În Europa vor fi produse modele ce vor fi disponibile și la nivel global

De fapt s-a ajuns în punctul în care cele trei branduri iau în considerare să dezvolte o serie de modele exclusiv pentru clienții europeni. Unele dintre automobilele care vor fi construite în Europa vor fi disponibile și la nivel global, adică și pe continentul asiatic și în SUA.

„Succesul înregistrat în Europa a fost atât de mare încât ni s-a oferit posibilitatea de a dezvolta mai mult pe cont propriu”, a declarat Tyrone Johnson, șeful departamentului european de cercetare și de dezvoltare din cadrul celor trei mărci, pentru revista britanică Autocar, citată de Autoweek.

Din această afirmație înțelegem că Hyundai, Kia și Genesis vor dezvolta mai multe modele în Europa. Acestea ar urma să îndeplinească cerințele specifice ale clienților europeni. În același timp, echipele de cercetare și de dezvoltare din Europa vor fi responsabile și pentru mai multe modele globale. Între acestea se vor regăsi și modelele sport din gama Hyundai N.

Numai anul trecut, echipa condusă de Tyrone Johnson a derulat 30 de proiecte. Între acestea amintim modelele Hyundai Kona N, Hyundai i20 N și Hyundai Elantra N. Ultimul dintre acestea, deși a fost dezvoltat în Europa, a fost destinat pieței nord-americane.

Această mișcare de piață este firească în cazul celor de la Hyundai și Kia. În schimb, surprinde în mod plăcut decizia oficialilor Genesis de a dezvolta și modele dedicate exclusiv pentru piața europeană. Cu siguranță, decizia vine ca urmare a feedback-ului pozitiv pe care l-au primit anul trecut după lansarea în Europa a modelului G70 Shooting Brake.

Centrul de testare pe care Hyundai și Kia îl au în Europa este situat în apropiere de legendarul circuit Nurburgring. Ca parte a noii strategii, cele două branduri intenționează să dubleze capacitatea acestui centru.

Sursa: Autoweek

Read More

leave your comment


Your email address will not be published.