Loading…
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Hyundai lansează serviciul RoboRide în Seul. Va folosi două Ioniq 5 cu sistem de conducere autonomă de nivel 4

Hyundai lansează serviciul RoboRide în Seul. Va folosi două Ioniq 5 cu sistem de conducere autonomă de nivel 4

Producătorul sud-coreean de automobile Hyundai lansează propriul serviciu de taxiuri fără șofer, care se numește RoboRide. Asiaticii vor folosi în acest program două modele Ioniq 5 echipate cu tehnologie avansată de conducere autonomă de nivel 4. Acest serviciu de taximetrie va fi disponibil în capitala Seul.

Electricul Ioniq 5 este alesul oicialilor Hyundai

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În urmă cu șase luni, compania Baidu, echivalentul Google în China, lansa un serviciu similar în Beijing. Flotă era alcătuită din 67 de vehicule autonome, care urmau să acopere peste 600 de puncte de preluare și de livrare situate în ​​zone comerciale și rezidențiale.

Acum a venit rândul celor de la Hyundai să demareze un serviciu autonom de taximetrie. Această tehnologie a mașinilor fără șofer a fost dezvoltată de Hyundai în colaborare cu Jin Mobility. Este vorba despre un start-up care operează i.M, o platformă de transport auto dotată cu inteligență artificială.

Astfel, capitala devine primul oraș al țării în care sunt oferite astfel servicii de transport public contra-cost. Este vorba despre un program-pilot, care va opera în districtul Gangnam, cea mai aglomerată zonă nu doar din Seul, ci din toată Coreea de Sud. Hyundai va folosi două exemplare ale modelului electric Ioniq 5 cu tehnologie de conducere autonomă de nivel 4.

Hyundai a colaborat cu Guvernul Metropolitan din Seul pentru a stabili un sistem care poate conecta semna de circulație la vehiculele autonome. De asemenea, colectează date de testare autonomă în zonă din 2019. Reprezentanții mărcii asiatice nu au divulgat tarifele care vor fi percepute. Este de așteptat, însă, ca acestea să fie comparabile cu cele ale serviciilor premium oferite de aplicațiile specifice de transport public.

Deoarece este vorba despre un program-pilot, serviciul va fi limitat pentru a preveni ca vehiculele autonome să se încurce prea mult cu traficul la început. Drept urmare, transportatorii vor putea rezerva vehiculele autonome doar în intervalul orar 10:00-16:00.

Deocamdată, mașinile vor putea găzdui doar trei pasageri cu scaunul șoferului rezervat unui operator de siguranță. Acesta va sta la volan în caz de urgență, dacă ceva va funcționa necorespunzător.

Sursa: Hyundai

Read More

leave your comment


Your email address will not be published.