Loading…
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Hyundai și Kia vor dezvolta soluții de mobilitate pentru a explora suprafața Lunii

Hyundai și Kia vor dezvolta soluții de mobilitate pentru a explora suprafața Lunii

Kia și Hyundai sunt pionieri în explorarea posibilităților de extindere a mobilității prin tehnologii inovatoare ca tehnologia „Advanced Air Mobility”. Acum cei doi producători de automobile din Coreea de Sud își extind viziunea dincolo de granițele Terra.

Companiile au semnat acorduri comune de cercetare cu șase institute din țara de origine. În același timp, cele două branduri anunță formarea unui organism consultativ pentru a dezvolta soluții de mobilitate în vederea explorării suprafeței Lunii. Anunțul vine la circa o lună după lansarea cu succes de către Coreea de Sud a unei rachete de producție internă.

Kia și Hyundai vor dezvolta tehnologii robotice pentru explorarea Lunii

„Am făcut primul pas spre transformarea viziunii noastre privind robotica și conceptul de metamobilitate în realitate”, a declarat Yong Wha Kim, vicepreședinte executiv și șef al Centrului de planificare și coordonare R&D al Kia și Hyundai Motor. „Vom extinde sfera de experiență a mișcării oamenilor dincolo de mijloacele tradiționale de transport și dincolo de granițele Pământului. Astfel, vom contribui în continuare la progresul omenirii și la crearea unui viitor mai bun”.

Colaborarea este așteptată să demareze în luna august. Organismul consultativ va defini conceptul de mobilitate de explorare Lunară și tehnologiile de bază majore. În plus, va elabora și va revizui strategii specifice și măsuri de implementare pentru operarea pe Lună. Kia și Hyundai Motor vor sprijini organismul consultativ cu tehnologiile lor de mobilitate inteligentă.

Expertiza va fi pusă în aplicare în numeroase domenii, inclusiv echipamente de explorare, software pentru activitățile de mobilitate și funcționalitatea de comunicare la distanță. Resursele vor fi aduse de la Hyundai și de la laboratorul Kia de robotică responsabil cu dezvoltarea roboților.

Cei doi producători vor mai colabora și la proiectarea și interpretarea programelor software și hardware. În plus, vor dezvolta o tehnologie de răspuns la mediul spațial și echipamente speciale pentru desfășurarea misiunilor de explorare Lunară.

În ianuarie, la expoziția CES 2022 din Las Vegas, Hyundai și-a anunțat viziunea robotică numită „Metamobilty”. Aceasta va ajuta la depășirea limitărilor privind mobilitatea. Cu acel prilej a fost prezentat un videoclip cu robotul Boston Dynamics „SPOT” explorând spațiul cosmic.

Sursa: Kia

Read More

Comments (2)


  1. israelnightclub.comנערות ליווי בתל באביב

    Good day! I just would like to give you a huge thumbs up for your great info youve got right here on this post. I will be coming back to your website for more soon.

  2. דירות דיסקרטיות בחיפה לאירוח מושלם

    This is the perfect blog for everyone who hopes to understand this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want toÖHaHa). You definitely put a new spin on a topic which has been written about for years. Excellent stuff, just excellent!

leave your comment


Your email address will not be published.