Loading…
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Kia va testa noi sisteme de asistență

Kia va testa noi sisteme de asistență

Dolchachse 10

Kia explorează dezvoltarea și evaluarea unor noi sisteme avansate de avertizare la bordul automobilelor sale. Acestea vor alerta șoferii cu privire la pericolele din timpul condusului folosind date în timp real.

Lucrând în colaborare cu Hyundai, TomTom, ANWB, Inrix și Be-Mobile, Kia va exploata potențialul de a avertiza șoferii cu privire la apropierea automobilelor serviciilor de urgență. Noul sistem de avertizare va indica tipul de automobil al serviciului de urgență și direcția din care se apropie. Această nouă caracteristică ar funcționa inițial cu ambulanțele. Pe măsură ce tehnologia avansează, urmează ca alte tipuri de automobile de urgență să fie adăugate.

Kia urmărește să dezvolte tipuri de avertismente care să-i atenționeze pe șoferi cu privire la pericole zilnice, inclusiv situații neașteptate și potențial periculoase. Șoferii ar putea fi avertizați cu privire la apropierea automobilelor care circulă în direcția greșită, benzi de circulație închise și blocaje viitoare care ar putea fi ascunse. Acest lucru ar spori alertele existente disponibile prin sistemele de infotainment ale automobilelor Kia, cum ar fi obstacolele din drum, lucrările rutiere, accidentele și anticiparea condițiilor meteo extreme.

Kia dorește să ne facă viața mai ușoară prin siguranță

Criteriile exacte vor fi convenite în prealabil de guvernul olandez. Kia va urmări să includă aceste avertismente suplimentare în sistemul de infotainment existent al automobilelor sale. Ele vor funcționa cu avertismente audio, vizuale și haptice, care doresc să sporească gradul de conștientizare. Avertismentele nu vor necesita nicio intervenție, asigurându-se că șoferii își pot ține mâinile pe volan. Pe parcursul procesului, Kia va oferi feedback cu privire la calitatea datelor NDW.

„98% dintre șoferi folosesc acum informații digitale în timp ce conduc. În plus, piloții și proiectele arată că furnizarea de avertismente în timpul condusului are un efect pozitiv asupra siguranței rutiere. Aș dori să acceptăm aceste dezvoltări, în parte pentru că șoferii de mașini și camioane, de exemplu, indică faptul că apreciază astfel de avertismente și se bazează din ce în ce mai mult pe ele. De aceea acum vom începe colaborarea cu șase organizații: ne vom asigura că acestea oferă în siguranță informațiile corecte către șoferi”, a declarat Mark Harbers, Ministrul olandez al infrastructurii și gospodăririi apei.

Proiectul „Safety Priority Services” se va desfășura timp de trei ani. Inițiativa este menită să faciliteze pregătirea obligativității anticipate de a partaja date legate de avertismente. Se așteaptă ca aceasta să fie inclusă în reglementările europene în 2025.

Read More

leave your comment


Your email address will not be published.