Loading…
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Lancia pregătește o nouă gamă de modele, între care și viitorul rival al Daciei Spring

Lancia pregătește o nouă gamă de modele, între care și viitorul rival al Daciei Spring

Angelzubehör

Producătorul italian de automobile Lancia va lansa în următorii șase ani trei modele complet noi, în fapt noile Ypsilon, Delta şi Aurelia. Ultimele două vor avea exclusiv sisteme de propulsie electrice. De altfel, marca peninsulară și-a propus ca până în 2028 să devină 100% electrică.

Angelzubehör Viitoarea Lancia Ypsilon va fi electrică și va rivaliza cu Dacia Spring

Angelzubehör

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Italienii de la Lancia și-a anunțat planul strategic pentru următorii 10 ani. Acesta include lansări de noi modele, unele dintre acestea electrice, precum și extinderea pe piețele europene. Primele cinci țări vizate de relansarea mărcii sunt Spania, Belgia, Franţa, Olanda şi Germania. Pe aceste piețe vor fi deschise nu mai puțin de 100 de reprezentanţe noi Lancia în 60 de oraşe importante.

În afară de rețeaua continentală de dealeri, italienii au publicat noi informații referitoare la modelele pe care le vor lansa în următorii ani. Este vorba despre Ypsilon, Delta şi Aurelia.

Planul de relansare al mărcii va debuta cu noua generație Ypsilon. Acesta își va face debutul în cursul anului 2024 în versiuni cu sisteme de propulsie hibride şi complet electrice. Aceasta va rămâne aceeași mașină de mici dimensiuni și va avea o lungime de aproximativ 4 metri.

Asta înseamnă o creștere a amprentei la sol comparativ cu predecesorul său, care măsura 3.840 mm și care a fost pus în vânzare în 2011. Acel model împărțea platforma cu Fiat 500. Apropo de platformă, viitorul Ypsilon va fi dezvoltat pe platforma STLA Small și va oferi o variantă pe baterii, care va rivaliza cu Dacia Spring.

Mergând mai departe, reinterpretarea modernă a legendarului model Delta desenat de Giugiaro va fi prezentată în 2028. Mașina va fi un hatchback de dimensiuni compacte, care va măsura 4,4 metri în lungime. Oficialii mărcii o descriu ca fiind una „sculptată şi cu linii geometrice”. În plus, viitoarea Delta va fi un model 100% electric și va fi dezvoltat construită pe platforma STLA Medium.

Viitorul vârf de gamă Lancia va fi Aurelia. Spre deosebire de predecesorii săi, care erau disponibili în variante de caroserie sedan, coupe, spider și cabrio, noua Aurelia va fi un crossover. Acesta va avea o lungime de 4,6 metri şi va primi un sistem de propulsie electric. Cel mai probabil, modelul va fi construit tot pe arhitectura STLA Medium.

Sursa: Carscoops

Read More

Comments (1)


leave your comment


Your email address will not be published.