Loading…
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Noua Honda Civic Type-R ar putea primi în curând și o versiune electrificată

Noua Honda Civic Type-R ar putea primi în curând și o versiune electrificată

Angelzubehör

Constructorul nipon de automobile Honda a dezvăluit în urmă cu o săptămână noua generație a hot-hatch-ului Civic Type-R. După ce au apărut primele informații referitoare la puterea pe care o va livra noul hot-hatch, acum au apărut noi informații despre unul dintre cele mai așteptate modele în 2022.

La fel ca generațiile precedente, noul Civic Type-R va folosi un motor termic pe benzină. Acesta va fi asociat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, care va transmite puterea către roțile din față.

Astfel, noua iterație a compactei sportive japoneze ar putea primi în curând o versiune electrificată. Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă Ko Yamamoto, consultant tehnic al diviziei europene pentru marca japoneză.

Angelzubehör Viitorul Civic Type-R hibrid se va baza pe motorul turbo de 2,0 litri

Angelzubehör

Lansarea noii Honda Civic Type-R a generat un interes enorm pe toate meridianele lumii. Și nu doar pentru că va continua cariera în Europa, ci și pentru că va fi ultima generație echipată cu motor termic.

În contextul actual al electrificării industriei auto, Honda nu își permite să bată pasul pe loc. Drept urmare, noua Civic Type-R va fi prima care va primi sistem de propulsie hibrid, așa cum a dat de înțeles Ko Yamamoto, consultant tehnic pentru divizia Honda Motor Europe.

Oficialul nipon a declarat pentru publicația britanică Autocar că nu este exclusă o variantă electrificată a noului hot-hatch. „Orice este posibil în ziua de azi. Nu putem exclude o versiune electrificată. Dar, nu putem produce un propulsor pur electric pe această platformă. În schimb, îmi imaginez că aceasta poate găzdui o variantă cu încărcare la priză”, a declarat cesta.

Oficialii Honda nu au confirmat cele spuse de Yamamoto. Însă, un lucru este cert, și anume că o versiune 100% electrifică a lui Civic Type-R este exclus să fie lansată în viitorul apropiat. În schimb, un Civic Type-R hibrid și-ar putea face loc în gamă chiar în 2023. Acesta ar urma să se bazeze pe motorul turbo de 2,0 litri. Anul viitor, Honda va oferi pentru prima dată în istorie doar modele electrificate.

Consultantul tehnic Honda a mai precizat că o versiune electrificată a lui Civic Type-R ar putea primi tracțiune integrală. Dezavantajul unui astfel de sistem îl reprezintă greutatea mai mare, așa că acest lucru este improbabil, cel puțin în acest moment.

Sursa: Autocar

Read More

leave your comment


Your email address will not be published.