Loading…
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Situacija sa nestašicom čipova se polako stabilizuje

Situacija sa nestašicom čipova se polako stabilizuje

Kompanije iz različitih sektora tržišta prijavljuju da polako dolazi do stabilizovanja situacije sa nestašicom čipova, prema navodima Rojtersa.

Kada pomislimo na čipove, prvo što nam padne na um su procesori za računare i telefone ili možda automobile. Međutim, njihova upotreba je znatno rasprostranjenija.

Kompanije Hyundai, ABB i Electrolux primijećuju da se nestašica čipova polako stabilizuje. Hyundai je proizvođač automobila, ABB proizvodi fabričke robote, dok Electrolux proizvodi frižidere.

“Dobra vijest je da se situacija poboljšava. Ne bih rekao da je problem u potpunosti riješen, ali situacija za drugu polovinu godine izgleda obećavajuće”, istakao je Bjorn Rosgren, izvršni direktor ABB-a.

Kada je u pitanju mobilni sektor, iz Nokie takođe stižu izjave da se očekuje da situacija bude bolja ove godine. Ova kompanija je tokom drugog tromjesečja naišla na probleme kada je u pitanju dostupnost čipova, ali se očekuje poboljšanje.

Ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati do kraja godine, ali ohrabruju izjave kompanija da se situacija u segmentu dostupnosti čipova poboljšava.

Read More

leave your comment


Your email address will not be published.