Loading…
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Tesla domină piața din America

Tesla domină piața din America

Tesla domină piața de automobile de lux din Statele Unite. Compania lui Elon Musk și-a împământenit statutul de producător auto de lux.

Ultimii ani au însemnat o creștere mare pentru Tesla. Compania americană și-a extins gama de modele, dar și de versiuni. De-a lungul timpului a devenit una dintre cele mai iubite mașini din America, stabilindu-și poziția în piața mașinilor de lux. În acest moment, Tesla are patru modele în ofertă: Model S, Model 3, Model X și Model Y. Constructorul auto a reușit să se plaseze pe cele mai importante segmente ale pieței. Astfel, el are o berlină de clasă medie, una de clasă mare, dar și două SUV-uri, unul dintre ele oferind și șapte locuri.

Tesla este campion la vânzări

Între lunile ianuarie și iunie ale acestui an, nu mai puțin de 228.989 de modele Tesla noi au fost înmatriculate în Statele Unite. Acest lucru se traduce într-o creștere de la 142.543 în prima jumătate a anului 2021. Astfel, Tesla plasează cu mult în față BMW care a raportat 157.838 de înmatriculări pentru primul semestru 2022, o scădere de 13% din cele 180.783 de înmatriculări pe care le-a avut în primul semestru din 2021.

Poziționat sub BMW în cursa vânzărilor de mașini de lux a fost Lexus. Japonezii au avut doar 133.616 înmatriculări, în scădere față anul trecut.

Mercedes a avut 133.520 înmatriculări. Asta a însemnat o scădere față de 155.878 unități, care au fost înmatriculate anul trecut. Audi a avut 83.471 înmatriculări. Din nou, o scădere masivă față de cele 124.403 înmatriculări pe care le-a avut în prima jumătate a anului 2021.

Tesla continuă să domine piața vehiculelor electrice cu o cotă de 68%. Tesla Model Y a fost cel mai bine vândut vehicul electric în perioada ianuarie-iunie 2022, cu aproximativ 103.215 de exemplare înregistrate. Acest lucru l-a plasat înaintea lui Tesla Model 3, Tesla Model S, Tesla Model X, Ford Mustang Mach-E sau Hyundai Ioniq 5.

Sursa: Carscoops

Read More

leave your comment


Your email address will not be published.